DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Novinky 2017

 

 


 

Krásné vánoční svátky Vám přeje CHS z Jirouškova dvora

 

 

 


 

Všechna štěňátka už mají nový domov

 

A my jim přejeme, aby se jim v nich líbilo a jejich novým majitelům, aby jim jejich noví parťáci dělali jen a jen samou radost:-) 

 


 

Silvestrovský hon 2017

 

Poslední den v roce patří v našem sdružení v Maršovicích již pravidelně poslednímu honu sezony. Prozatím se na honech střídala Gwena s Beretou, ale na tento poslední hon už k nim přibyla i Gera. Té skončily mateřské povinnosti a tak společně se svou maminkou a sestrou byla velkou pomocnicí při lovu na bažanty. 

Co se týče štěňátek.. Všechna už jsou v nových domovech, až na pejska s filovým obojkem Igara, který na odchod do nové rodiny stále čeká.. Pokud o něj budete mít zájem, tak nás neváhejte kontaktovat a v případě vašeho zájmu o něj, si ho můžete hned odvést domů...

 

 

 

 


 

Grif na MS soutěže Sv.Huberta ve Francii

 

Od Zdenka Kruchni nám došla aktuální fotka a zpráva z francouzského Hermu.  Zdenkovi s Grifem se podařilo slovit kus bažantí zvěře a ve své skupině, která čítala 10 psů obsadil pěkné páté místo. Druhý zástupce ČR mezi muži p.Hanč s pointrem má také sloven kus bažantí zvěře, tak by chlapi jako družstovo ČR mohli dopadnout velice dobře:-) Tímto Zdenkovi děkujeme za vše, co s Grifem dokázal a přejeme jim pohodouvou cestu zpátky domů:-)

 

 


 

Úspěchy dalších našich odchovů... 

 

Kromě úspěchů Gweny a Grifova, je třeba také se zmínit o úspěších dalších našich jedinců..

Z vrhu G letos úspěšně zvládli zkoušky Tito naši odchovánci: 

 

Gora: ZV-I.c., PZ-I.c.

Gaston: ZV-I.c., PZ-I.c.

Gorby: ZV-I.c., PZ-I.c., LZ-I.c., VZ-II.c.

Gita: PZ-I.c.

 

Také odchov vrhu H se jeví velice dobře pracovně a některé jeho zástupce jsme již mohli na zkouškách vidět. 

 

Hendi: ZV-I.c., PZ-I.c

Honey:  ZV-I.c, PZ-I.c., Polabské derby I.c.

Heidy: ZV-I.c. 

 

Heidy už má také absolvován DKK s výsledkem 0/0 a je již zařazena mezi chovné feny. Tímto jejímu majiteli p. Kaslovi gratulujeme a všem majitetům děkujeme za vzornou prezentaci naší CHS. 

 

 


 

Grif a jeho úspěchy...

 

V letošním roce se také na poli pracovním dařilo dobře Grifovi. Letos startoval celkem 4x na Soutěžích Sv. Huberta jak v Čechách, tak na Slovensku. Vždy se mu podařilo bodovat a umístit se... 

Poslední víkend v říjnu ho čeká start na Mistrovství světa Souteže Sv. Huberta, kam se nominoval svým loňských vítězstvím. Nezbývá než mu popřát dobrý vítr a alespoň kousek toho zkouškového štěstí:-)

 

 

 


 

Gwena zkoušky.. 

 

Trošku jsme zanedbali novinky, ale pokusíme se všechno napravit... Tak nejprve ke Gweně.. Ta v letošním roce pokračovala ve svém zkouškovém období..

Po loňských zkouškách vloh a podzimních zkouškách letos přišly na řadu jako první lesní zkoušky. Ty se konaly na OMS Praha-západ - Bratřínov dne 1.7.2017. Gwena je úspěšně dokončila v I.ceně s 240 body na celkově 4 místě. 

Následovaly vodní zkoušky, které proběhly 5.8.2017 na OMS Benešov- Bystřice. Také tyto zkoušky dokončila Gwena v I.ceně s 96 body na třetím místě. 

Následoval Memoriál Luďka Hejného o Pohár Premonstrátského kláštera ( ohrádka, PZ, SVP) ve dnecha 2-3.9.2017, kterou pořádat OMS Písek.  Také tuto soutěž dokončila Gwena v I.ceně s 372 body. 

Následovaly první Všestranné zkoušky na OMS Praha-západ - Velká Lečice ve dnech 23-24.9.2017. Tyto VZ zvládla Gwena opět v I.ceně s 481 body na 2.místě. 

Svou letošní zkouškovou pouť zakončila Gwena Všestrannými zkouškami na okrese Benešov - Vrchotovy Janovice ve dnech 21-22.10.2017. Zde opět předvedla Gwena skvělou formu, když za celé dva dny obdržela pouze jednu trojku z klidů před srsrtnatou, na kterou nedošla. S 489 body se stala celkovou vítezkou zkoušek a nominovala se tímto na nominační soutěž Memoriálu Richarda Knolla, která bude na jaře v Kolíně:-) Navíc ještě obdržela cenu za nejlepší práci na vodě a v lese. 

Ještě malá připomínka.. Ne těchto všestranných zkouškách v Benešově startoval také Gweny bratr Gorby, který také zkoušky úspěšně dokončil v II.ceně. Tímto jeho majiteli a vůdci p. Peterkovi velice gratulujeme a děkujeme za pěknou prezentaci našeho chovu. Když mezi prvními pěti umístěnými na všestranných zkouškách jsou dva irští setři a ještě k tomu sourozenci, tak to velice potěší:-)

 

 

 

 
 
 

 

 

 


 

Štěňátka v nových domovech... 

 

Všechna štěňátka našla svůj domov. Polovina jich šla mezi myslivce a polovina jich šla jako společník do rodiny.. My jejich novým majitelům přejeme, aby jim jejich svěřenci dělali samou radost:-)

 


 

Bereta má štěňátka !

23.5.2017 se Beretě narodil vrh CH v počtu 4 fenky a 4 pejsci. Všichni štěníci i s Beretou jsou v pořádku:-)

 


 

Grif Jarní pohár ČPSK

 

8.5. se v Blevicích konal Jarní pohár ( ZV) Českého pointer a setter klubu. Naši CHS reprezentoval Grif z Jirouškova dvora Zdeňka Kruchni. Grif si vedl skvěle a v celkovém pořadí obsadil krásné druhé místo s 202 body. Protože byl nejlepším Irským setrem, tak vyhrál i putovní pohár I. Rafalské, který loni vyhrála jeho sestra Gwena a před ní jejich matka Bereta:-) Tímto Zdenkovi gratulujeme!! 

 

 

 

 


 

Azzy Podzimní zkoušky

 

Na letošní jaro k nám přišel na výcvik mladý pes malého munsterlandského ohaře ménem Azzy z Kašperských lesů. Výcvik byl trošku náročnější, protože Azzy si byl zvyklý dělat co chtěl.. Nakonec vše ale  dopadlo ke spokojenosti všech a Azzy podzimní zkoušky na Praze-venkov absolvolal v I.ceně. Tím se mohl vrátit zpátky domů a na podzim ho čekají hony. 

 


 

Bereta je březí! 

Beretce už roste bříško, tak pokud budete mít zájem o štěňátko z tohoto úspěšného spojení, tak nás můžete kontaktovat na tel 606 825 877 nebo na email jirousekjesenice@seznam.cz. Narození štěňátek očekáváme koncem května  a odběr koncem července. 

 

 


 

Krytí Grif

 

S radostí můžeme oznámit, že i našeho odchovánka Grifa z Jirouškova dvora si vybrali majitelé fenek jako budoucího otce jejich štěňátek. A tak v krátké době po sobě Grif nakryl dvě fenky a dnes již můžeme napsat, že úspěšně:-)

 

 

 


 

Krytí Berety

Po delším vybírání jsme se letos rozhodli nakrýt Beretu mladým psem Almost Picasso Daisy Rain. Almost je synem všestranné feny,  Artemis Elimar Doubrava, více o ní zde: http://irsky-setr.cz/daisy.html a polského psa Cordarragh Picasso, více o něm zde: http://irsky-setr.cz/vrha.html

Sám Almost i přes svůj mladý věk má složeny PZ v I.ceně a ZVP v I.ceně. DKK má stejně jako Bereta 0/0. Na výstavě dosáhl ocenění V2, res CAC. 

Krytí se zadařilo a tak nezbývá než doufat, že vše dopadne dobře a za dva měsíce přivede Bereta na svět štěňátka. 

 

 

 


 

DUO CACIB Brno 2017

Ve dnech 4-5.2.2017 se konala v Brně mezinárodní výstava psů DUO CACIB. Naši CHS reprezentoval chovný pes Grif z Jirouškova dvora, kterého jsme dojeli do Brna povzbudit. V sobotu ve třídě pracovní si v konkurenci tří psů od pana rozhodčího Jacquese z Francie odnesl ocenění V3. V neděli nastoupil v pracovní třídě sám a od pana rozhodčího Jurzy ze Slovenska si odnesl ocenění V1, CAC a pěkný posudek. Tímto jeho majiteli Zdeňkovi Kruchňovi moc gratulujeme! Za jeho předvedení děkujeme Lucce Pajerové, která si vyzkoušela něco jiného než jsou labradoři. A protože Lucka pomáhala nám, bylo potřeba pomoct i Lucce :-)